Nutritionsingredienser

Hälsa och Sport

För många konsumenter är ett ägg bara ett ägg. Men ur vårt perspektiv är ägg den perfekta ingrediensen i ett oändligt antal livsmedel. Därför har ägget alltid varit kärnan i vårt företag.

HEALTH INGREDIENTS
HEALTH INGREDIENTS

För många är ett ägg bara ett ägg. Men ur vårt perspektiv är ägg den perfekta ingrediensen i olika typer av nutritionsprodukter. Källbergs äggprodukter har en bred användning som ingrediens i farmaceutiska näringsberedningar, sports nutrition för optimal återhämtning och med en perfekt aminosyrasammansättning för träningsändamål, dieter med anpassad textur eller näringsinnehåll, viktkontroll, etc.

SPORT NUTRITION

Många studier visar att de som tränar hårt och äter extra protein ökar mer i muskelmassa än de som äter mindre protein. Äggvita är rikt på högkvalitativt protein med ett naturligt högt innehåll av BCAA och andra essentiella aminosyror.

Källbergs erbjuder pastöriserade, agglomererade och lecitinerade äggvitebaserade pulver som är friflytande och lätta att lösa upp.

NUTRITION
NUTRITION

Ingredienser för farmaceutiska näringsberedningar och modersmjölksersättning utvinns från äggule pulver. Källbergs har över 50 års erfarenhet och kan erbjuda olika typer av upplägg för produktion och produktkvalitet, från produktionen av foder till färdigt pulver. Produkterna är huvudsakligen baserade på svenska och danska ägg, från jordbruk som har högt ställda krav på djurskydd och miljökrav.

DIETER
DIETER

Äggets goda näringsinnehåll och mångsidighet som ingrediens kan utnyttjas i olika typer av dieter. Konsistensanpassad kost för äldre och sjuka som har svårt att tugga och svälja är ett exempel, dieter med balanserat förhållande mellan omega-3 och omega-6 fettsyror ett annat. Dieter för viktkontroll kan baseras på äggprodukter som är naturligt rika på protein och som ger en hög mättnadskänsla.